Apolotejik

Tanrı’yı arıyor musunuz?

Matthew J. Slick

Çeviren: Toğrul Salamzade

Bazı insanlar Tanrı’nın var olduğunu bilirler. Lakin sadece bilmekle yetinirler. Tanrı’nın onlarda olan çağrısını ve huzurunu bilirler. O’nu istiyorlar. O’nunla ilişkilerinin olması gerektiğini biliyorlar.

Siz de öyle misiniz? Yüreğinizde bir hasret var mı? Hafif ancak bir türlü tamamlanamayan Tanrı ile olma arzunuz var mı? Bu hissi biliyorum. Bu hissi çok iyi bilirim.

Çocukluk dönemimde, Tanrı’nın var olduğunu her daim bilirdim. Yüreğimde O’nu arzulayan bir şey her daim vardı; O’nun oralarda bir yerde olduğunu “biliyordum.” Bunu tarif edemem. Sanki bu hisle doğmuşum gibi. Tanrı’ya ihtiyacım vardı. O’nu bulduğum için – aslında O beni bulduğu için – mutluyum.

Tanrı’yı arayanlar, Tanrı’nın yüreklerindeki sesini iyi bilirler. O sesi bilirler, hissederler. O ses her daim orada. Hafif ve daimi bir sestir. Nazik ve kararlı bir sestir. Ses yankılanır ve insanları kendine çeker; öyle ki O’nu bulsunlar ve O’nu tanısınlar.

Bazen yeryüzündeki her şeyin anlamsız olduğunun farkına varırız. Lakin O’nun isteğini yerine getirdiğimizde ve O’nun iradesinde olduğumuzda her şey değişir. Paramız ve malımız mülkümüz olabilir; fakat bunlar asla bizi tatmin etmez. Bir gün öldüğümüzde sahip olduğumuz her şeyin tüm anlamını kaybedeceğini biliyoruz. Bu nedenle gözlerimizi göklere kaldırırız. Bu nedenle Tanrı’nın sesini duyarız. Siz de duyuyor musunuz? O’nun huzurunu hissediyor musunuz?

Tanrı’yı arıyor musunuz? Hayatınızda sahip olduklarınız sizi tatmin ediyor mu, yoksa boşlukta mı hissediyorsunuz? Eğer okuduklarınızda kendinizi buluyorsanız, İsa aracılığıyla Tanrı’ya gelmelisiniz. O, sevgi ve merhamet Çobanıdır. İsa şöyle dedi, “Koyunlarım sesimi işitir. Ben onları tanırım, onlar da beni izler. Onlara sonsuz yaşam veririm; asla mahvolmayacaklar. Onları hiç kimse elimden kapamaz.” (Yuhanna 10:27-28).

İsa’nın ne söylediğini anladınız mı? O’nun koyunlarının, sesini işittiklerini ve O’nu izlediklerini söylüyor. Sizi çağırıyor mu? Yüreğinizde O’nun sesini duyuyor musunuz?

Günahlarınızın affedilmesini istiyor musunuz? İsa günahları bağışlıyor (Matta 9:1-7; Luka 5:20; 7:48).

Tanrı’yı bilmek istiyor musunuz? İsa Tanrı’yı gösterdi (Matta 11:27; Luka 10:22).

Sevinç ve esenlik istiyor musunuz? İsa hepsini veriyor (Yuhanna 15:11; Yuhanna 14:27).

İslam, Mormon dini, Hinduizm, Budizm gibi insan yapımı dinlerde Tanrı’yı bulamazsınız. Tanrı’yı yalnızda, “Yol, gerçek ve yaşam Ben’im” dedi. “Benim aracılığım olmadan Baba’ya kimse gelemez” diyen İsa aracılığıyla bulabilirsiniz. O’na güvenin. O, ölüleri diriltti, mucizeler gerçekleştirdi, öldü ve üçüncü gün ölümden dirildi. O’ndan başka bunu kim yaptı?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu